Matematik

ligning...

19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

Anders og bjarne modtager til sammen 58,50kr i løn for et arbejde.anders har arbejdet 15 dage og bjarne 14 dage. anders fortjener på 4 dage 5.50 kr mere end bjarne gør på 3 dage.

hvad er deres løn?

jeg har fået det lavet til 14x+15y=58.50

og 4x=3y+5,50

men kan ikke få det regnet ud =/ - hva gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du løser de to ligninger med 2 ubekendte. :)


Svar #2
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

ja tak det var jeg godt klar over :P

tænker mere... hvordan...


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Isolerer den ene variabel i den ene ligning og indsætter herefter i den anden.


Svar #4
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

ja og det er det jeg ikke fatter...

umidelbart ville jeg da sige at x netop ER isoleret i 4x=3y+5.50


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja, du mangler blot lige at dividere med 4, så er den isoleret. Så kan du indsætte x i den anden ligning for at finde en værdi for y.


Svar #6
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

ahaa, tror jeg fik den nu ... det var dejligt =)

havde også tænkt over det men syntes det blev for dumme nogen tal, men. jeg takker :D


Skriv et svar til: ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.