Matematik

Tangentligning - parallelle linier

19. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

Godaften :)

Jeg sidder med denne opgave:

"Grafen for funktionen med forskrift:
f(x) = x^3 - 6x^2 + 21x + 1
har netop en tangent der er parallel med linien med ligning
y= 9x + 11"

Hvordan finder jeg hurtigst frem til denne tangent?
Alle tips modtages med kyshånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

f '(x) = 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2009 af NejTilSvampe

 du differentierer og finder hvor din funktion har en hældning på 9.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2009 af NejTilSvampe

 argh too late :p


Svar #4
19. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

NejTilSvampe:
Finder hvor min funktion har en hældning på 9?
Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2009 af NejTilSvampe

 som #1 skrev:  f ' (x) = 9

differentialkvotienten er jo et udtryk for hældningen i dit punkt på grafen. så når hældningen på din tangent er 9, er den paralel med din linje.


Skriv et svar til: Tangentligning - parallelle linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.