Matematik

En sjov opgave, svar meget hurtigt, da det er et væddemål

19. januar 2009 af Rollo90 (Slettet)

Hej !

Jeg har fået stillet en opgave, der lyder: Løs ligningen!

x^x^x^x^x^x ... ovs (uendeligt) = a , a > 0

Det er et spørgsmål om ære. Skal løses hurtigst. Alt hjælp må benyttes!

Er der nogle, der kan hjælpe mig meget hurtigt?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af NejTilSvampe

 x=b


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

x=a

<=>

x=a1/∞

Hvis vi ser lidt på grænseværdien af dette tilfælde.

lim 1/n =0
  n→∞

Derfor:
x=a0=1

Det er mit svar :)


Svar #3
19. januar 2009 af Rollo90 (Slettet)

dvs. du tror svaret er x = 1

det var nemlig også det, jeg var kommet frem til ved at sidde og kigge på det bare .. men kunne ikke finde en begrundelse for det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2009 af NejTilSvampe

#2 er du sikker på du kan sige x^oo  ?  for jeg vil da hellere sige  x*oo  :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2009 af Parakka (Slettet)

eftersom det kan opløftes uendeligt, skal det være et tal, hvor det er ligegyldigt hvor mange gange tallet opløftes. de eneste tal der ikke ændres ved at blive opløftet er 1 og 0. x = enten 0 eller 1. test selv på lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvad står x^x^x for? Er det (x^x)^x eller x^(x^x)

#2 der står da ikke x*x*x*x*.................=a ... selv hvis der gjorde giver din regning ingen mening .... tjah jo kun hvis a=1

.... så vidt jeg kan se skal man til et givet a>0 finde x så ligningen er opfyldt ...

Om der står det ene eller andet så vil ligningen, så vidt jeg kan se, kun være opfyldt for a=1 og x=1


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#6 Jeg var lidt for hurtigt ude.. Troede der stod x*x*x*x....


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#7 :-)


Svar #9
19. januar 2009 af Rollo90 (Slettet)

Det er x^uendelige gange ..


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#9 det svarer stadig ikke på om det er (x^x)^x eller x^(x^x) .... men det har dog ikke den store betydning her ... løsningen er vist som jeg skrev i #6


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Løsningsmetode ... betragt hvad der sker for regningsudtrykket for fast 0<a<1 eller a>1


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#5 Det er næsten rigtigt. Man kan faktisk godt ændre 0. 00=1


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#12 gah ... det tænkte jeg ikke lige på ..............  x=0 og a=1 er således også en løsning


Svar #14
19. januar 2009 af Rollo90 (Slettet)

Nej løsningen er ikke 1 .. Jeg har forhørt mig hos en matematiklærer ..

Men han gav mig et hint: ln kan bruges på samme måde som log ..

Hvad det så betyder i den her sammenhæng, kan jeg ikke se ..


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Oki skriv opgaven korrekt op x^x^x...=a for a>0 er misvisende ... der er 2 ubekendte a og x og kun én ligning ... hvad skal findes og igen hvad betyder x^x^x^x^......


Svar #16
19. januar 2009 af Rollo90 (Slettet)

det er x, der skal findes ..

x^x^x^x^x betyder x opløftet i x uendelig gange ..

Hvis det var et tal, så kunne det hedde 1^1^1^1^1^1^1^1 uendelig gange ..


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

... hmmm 2^2^3=? .... (2^2)^3=4^3=64 mens 2^(2^3)=2^8=256 ... kan du se hvad jeg mener?


Svar #18
19. januar 2009 af Rollo90 (Slettet)

Ja det kan jeg sagtens følge ..

Men ham det kloge hoved jeg spurgte, siger, at det slet ikke er så svært, som det umiddelbart skulle synes .. Jeg kan bare ikke lige se det viiildt nemme i den her opgave ..


Brugbart svar (1)

Svar #19
20. januar 2009 af goathunter (Slettet)

Hvis der menes x opløftet i x og dette sidste x også er opløftet i x osv. har jeg et forslag.. jeg er dog i tvivl om sådan en overhovedet vil findes.

x^x^x^x... = a   <=> x^x^x^x... * ln(x) = ln(a) <=> a*ln(x) = ln(a) <=> x = exp(ln(a)/a) <=> x = exp(ln(a))^(1/a)

<=> x = a^(1/a) dvs. x er den a'te rod af a.

Når man tager ln på begge sider kommer der igen til at stå x^x^x.. foran ln(x) som jo er a i henhold til første ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#19 er din forståelse af opgaven: således x^x^x=(x^x)^x for så er x^x^x=xx*x=x^(x2) og så er x^x^....^x (n gange) lig med x^(xn-1) og med ln haves xn-1ln(x) .... hvoraf

ln(a) = lim xn-1ln(x) hvor sidste er divergent for alle x pånær x=1 .... hvoraf ln(a)=0 eller a=1


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.