Fysik

Jupiters måner, Keplers 3 lov.

20. januar 2009 af Zayn-1991 (Slettet)

Har virkelig svært ved den her opgave.. Nogle der kunne være så venlige at give en hånd? :) .. tak på forhånd.

Jupiters Måner:

Thebe                   Afstand i KM:221900                                                    Ombløbstid i dage: 0,675

Io                           Afstand i KM:421600                                                     Omløbstid i dage: 1,769

Europa                 Afstand i KM:670900                                                      Omløbstid i dage: 3,551

Kallisto               Afstand i KM:1880000                                                    Omløbstid i dage: 16,689

Leda                   Afstand i KM:11094000                                                  Omløbstid i dage: 238,7

KM: Kilometer ..  Ved bare at det er noget med at jeg skal dividere 365 med "omløbstid i dage" for at finde det i år.. Derudover er jeg helt blank. :s


Svar #1
20. januar 2009 af Zayn-1991 (Slettet)

#0 Spørgsmålene var:

Vis at Jupiters måner opfylder Keplers 3. lov.

Månen Ganymed har omløbstid 7,155 døgn. Bestem den afstand fra Jupiter.

Månen Elara Befinder sig sig 11737000 km, fra jupiter. Bestem dens omløbstid.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis at T2/a3=k, hvor T=omløbstiden, a=afstanden og k skal være en konstant. Altså skal k være ens for dem alle sammen


Svar #3
20. januar 2009 af Zayn-1991 (Slettet)

Hvordan er det jeg bestemmer afstanden og omløbstiden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Benytter formlen i #2. k er den samme for de andre to måner, derfor kan du bare bruge det som udgangpunkt


Svar #5
20. januar 2009 af Zayn-1991 (Slettet)

Forstår det altså bare ikke.. kan jeg ikke lige få et eksempel:s


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Joh, nu ved jeg ikke lige hvad k er, det må du lige selv regne ud :)
T2/a3=k

<=>

T=√(K*a3)


Skriv et svar til: Jupiters måner, Keplers 3 lov.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.