Matematik

hjælp til at regne (u-v)^3

20. januar 2009 af Kaj2 (Slettet)

Hej

jeg skal have regne (u-v)^3 ud, men jeg skal have lidt hjælp. Nogen som kan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af mathon

                                                (a+b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

u3-3u2v+3uv2-v3


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2009 af mathon

#1 → #2

når
(a-b)3 omskrives til (a+(-b))3 = a3 + 3a2(-b) + 3a(-b)2 + (-b)3


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du skal regne det ud i hånden, så skal du gøre sådan her: (u-v)3=(u-v)*(u-v)2=(u-v)*(u2-2uv+v2) =

u*(u2-2uv+v2) - v*(u2-2uv+v2)= og så ganger du ud og samler.

#3 Ja jeg vidste godt, at du gav den generelle metode, jeg har blot her skrevet fremgangsmåden, hvis han skal udregne det manuelt.


Skriv et svar til: hjælp til at regne (u-v)^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.