Matematik

Ligning med to ubekendte

20. januar 2009 af bxl (Slettet)

Hej,

Jeg har desperat brug for hjælp til at forstå en ligning.

Jeg har i et mat.program fået en løsning på en ligning.

I vedhæftet fil er givet de resterende tal. Ligningen hedder:

18970,4mL = 1,68652g/mL * X + 1,15875g/mL Y

Løsningen giver i programmet

x = 6219,4g

y = 7319,29g

Jeg tror det er noget med at løse en ligning og indsætte i den anden. Matematik genier, hjælp!

Vedhæftet fil: Beregningsskema.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja du skal bare indsætte x- og y værdierne. Hold dig i øvrigt til små x og y her, og så skriver du mL/g, når x og y er angivet i gram, så passer enhederne på begge sider af ligningen:

18970,4mL = 1,68652mL/g * x + 1,15875mL/g*y  (Jeg har regnet det ud, det passer.)


Svar #2
20. januar 2009 af bxl (Slettet)

Hej,

Tak for svaret. Problemet er, at jeg reelt set ikke kender til løsningen, men kun har ligningen, så jeg kender ikke x og y værdien, hvis jeg sidder med en ligning med andre tal. Derfor ville jeg gerne vide hvordan jeg løser ligningen 18970,4mL = 1,68652mL/g * x + 1,15875mL/g*y.

Altså, finde ud af hvordan x og y findes. Og gerne trin for trin så jeg forstår det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du har jo selv opgivet værdierne på x og y. Læs hvad du selv har skrevet, det står forneden, så det er bare at sætte tallene ind på x og y's pladser


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2009 af mathon

...én ligning med to ubekendte kan ikke løses

du skal have endnu en ligning, hvori de samme to ubekendte indgår, for at kunne beregne dem...


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja jeg forstår det sådan, at du skal indsætte værdierne og se om det stemmer, men ellers kan du, som det står i #4 ikke løse ligningen, du kan kun lave en funktion y(x) for eksempel


Svar #6
20. januar 2009 af bxl (Slettet)

Erik Morsing. x og y er givet af programmet, men jeg skal jo kunne løse ligningen uden at have svaret på ligningen i forvejen. Jeg kan ikke finde ud af hvordan de løser ligningen og når frem til resultatet..


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Sjov fil


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#6, nej men som sagt er der ingen entydig løsning.


Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.