Matematik

Variabler. Trekant og cirkel ;s

20. januar 2009 af etbrugernavn1 (Slettet)

Hej.

Jeg sidder med den her opgave, som siger mig nul og en skid.

- En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.

a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng.

b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.

Er der nogle der har en idé til hvordan jeg kan gribe den an ? Matematik er langt fra min stærkeste side.

Caroline


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Atrekant=½*h*g .......... h højde og g grundlinie

Acirkel=π*r2 ................. r radius

a) Atrekant=Acirkel ⇔ ..........

b) isoler r i a)


Skriv et svar til: Variabler. Trekant og cirkel ;s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.