Kemi

KEMI (brug for stærk hjælp!!!) eddike

23. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Jeg har 10 mL husholdningseddike. Vi arbejder med 0,1 M NaOH hvor c(NaOH)= 0,0883

Vi brugte i forsøget 9,05 mL NaOH.

Hvor mange mol eddikesyre er der i den 10 mL prøve ved titreringen?

n(NaOH) beregnes n = c * v --> 0,1M * 0,00905 = 0,000905 ???
CH3COOH og NaOH reagerer med forholdet 1:1 i CH3COOH (aq) + OH-(aq) --> CH3OO- (aq) + H2O (l)
så: n(NaOH) = n(CH3COOH). Dvs. 0,000905 mol eddikesyre. ???????

Hvad er koncentrationen af eddikesyre i den fortyndede eddikesyre?
c = n/v --> 0,000905mol/0,010L = 0,0905 mol/L ???????? Er det rigtigt?
 

Hvad bliver koncentrationen af eddikesyre i den ufortyndede opløsning?

 Er der nogen der kan hjælpe mig?? PLEASE jeg er desværre på skideren! 


Bruge formel for fortyndinger (før) = (C(efter)*V(efter))/(V(før)) = (0,0905*0,10)/0,010 = 0,905 mol/L
Vi kan derfor konkludere, at koncentrationen før og efter en fortynding er det samme.
 


Svar #1
23. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Glem de to sidste linjer: det er bare mine åndsvage overvejelser der er kommet med.

Men jeg har seriøst brug for hjælp!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2009 af mathon

n(CH3COOH) = (9,05 mL)*(0,0883 mmol/mL) = 0,799115 mmol = 7,99115*10-4 mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2009 af mathon

er den
rigtige NaOH-koncentration

1)  0,1 M

2)  0,0883 M ?


Svar #4
23. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Altså den formelle er 0,1 M af c(NaOH)

Den koncentration vi selv har regnet ud er 0,0883 ved forsøget indstilling af NaOH.

Jeg vil virkelig sætte pris på at du hjælper, du redder i så fald mit liv.

Det her er de opgaver som jeg har prøvet at besvare. Jeg er bare sikker på det er forkert alt sammen.

Hvor mange mol eddikesyre er der i den 10 mL prøve ved titreringen?
n(NaOH) beregnes n = c * v --> 0,1M * 0,00905 = 0,000905
CH3COOH og NaOH reagerer med forholdet 1:1 i CH3COOH (aq) + OH-(aq) --> CH3OO- (aq) + H2O (l)
så: n(NaOH) = n(CH3COOH).


Hvad er koncentrationen af ed¬dikesyre i den fortyndede eddikesyre?
c = n/v --> 0,000905mol/0,010L = 0,0905 mol/L


Hvad bliver koncentrationen af eddike¬syre i den ufortyn¬dede opløs¬ning?
Bruge formel for fortyndinger (før) = (C(efter)*V(efter))/(V(før)) = (0,0905*0,10)/0,010 = 0,905 mol/L

Hvor mange mol eddikesyre var der i eddikedunken?
Der var 1 L husholdningseddike i eddikedunken: Vi har fundet koncentrationen før: 0,000905 mol. n = v * c -_> 1L* 0,000905 mol/L = 0,000905 mol.


Omregn den fundne molære koncentration for eddikesyren til masseprocent. Sammenlign med varede-klarationen. 5 % eddikesyre.
For at finde masseprocenten skal jeg benytte følgende formel: (m(stoffet))/m(total) * 100
Da det at udregne masseprocenten kræver stoffets masse, må denne altså først findes, her ved brug af m=M*n.
M(eddike) = 60,052 = ((12,011*2)+(1,00794*4)+(15,9994*2))
n(eddike) = 0,905
m(eddike) = 60,052g/mol*0,905mol = 54,34706 g.
m(total): husholdningseddiken indeholdte 1 L = 1000mL = 1000g.
Og nu til masseprocenten = (m(stoffet))/m(total) * 100 -->(54,34701g/1000g) * 100 = 5,4 %.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2009 af mathon

n(CH3COOH) = n(NaOH) = (9,05 mL)*(0,0883 mmol/mL) = 0,799115 mmol = 7,99115*10-4 mol

cfort(CH3COOH) = (7,99115*10-4 mol)/(10-2 L) = 7,99115*10-4+2 M =
                                                                                     0,0799115 M ≈ 0,08 M

 cfør = cfort*(Vefter/Vfør) = (0,08 M)*10 = 0,8 M         (så vidt jeg kan se af dine tal)

ndunk = (1 L)*(0,8 mol/L) = 0,8 mol

eddikens densitet sættes til 1000 g/L
M(CH3COOH) = 60,05 g/mol

hvoraf
c = (p/100)*d/M = (p/100)*(1000 g/L)/(60,05 g/mol)

c = p*((10/60,05) mol/L)

(0,8 mol/L) = p*((10/60,05) mol/L)

p = (0,8 mol/L)/((10/60,05) mol/L) = 4,804 % ≈ 5%


Svar #6
25. januar 2009 af 9200 (Slettet)

1000 tak....uden dig ville jeg være fortabt!!!


Skriv et svar til: KEMI (brug for stærk hjælp!!!) eddike

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.