Matematik

Hjælp til en opgave..

23. januar 2009 af Alloo (Slettet)

OPGAVEN LYDER:

Opskriv en ligning for tangenten til grafen for f(x)=2·ln(3x+1) i punktet (1,f(1)).

Er det ikke bare med at gøre følgende?

1. Beregn f(1)

2. Bestem f '(x)

3. Bestem f '(1)

4. Indsæt i y=f '(x)*(x-x)+f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2009 af Jerslev

#0: Jo.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
23. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Kan ikke helt se hvordan jeg finder f '(x) det´der 2 tal foran ln irritere mig..


Svar #3
23. januar 2009 af Alloo (Slettet)

f(x)=2·ln(3x+1)⇒ f '(x)=3·(2/(3x+1))=6/(3x+1)??


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2009 af Jerslev

#3: Jeps. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
23. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Hold da op det køre! :-P

Men nu ser dte lidt sort ud...

En anden tangent til grafen for f har hældningskoefficient 0,375. bestem en ligning for denne tangent.

Får endvidere den førstre ligning for tangenten til y=1,5x+1,27


Svar #6
23. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Har lige tegnet skidtet ind og der er ihvertfald ikke tale om en tangent...


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Løs ligningen f '(x)=0,375 for x ... bestem f(x) .... bestem tangentligningen som i #0


Svar #8
24. januar 2009 af Alloo (Slettet)

ok :-)

kan jeg overtale dig til at finde ligningen for tangenten i #0?? Jeg får f(x)=1,5x+1,27 men når jeg tegner det ind sammen med grafen er der ikke tale om en tangent, kan du bekræfte dette??


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2009 af Dynin (Slettet)

jeg får også y=1,5x+1,27 som tangent til f i x=1 ... har lige tegnet det op og det passer fint :-)


Svar #10
24. januar 2009 af Alloo (Slettet)

hmm det var da mærkeligt, når jeg tegner det op ligger tangenten flere cm fra grafen....


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2009 af Dynin (Slettet)

... bruger du nok decimaler? ... min graf passer fint


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Ang. graf + tangenter: se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#12 hvilket proggy bruger du til at tegne disse grafer?


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.