Matematik

ligning + diff

25. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har funktionen:

f(x)=(3x^2,1)-(x^0,1)      [x>0]

Den skal differentieres: Så giver det f'(x)=(6,3x^1,1)-(0,1x^-0,9)?

Herefter skal jeg ved hjælp af den differentierede funktion beregne funktionens mindsteværdi. Hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Sætter f'(x) = 0 og løser for x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2009 af mathon

ekstremum kræver

f '(xo) = 6,3xo1,1- 0,1xo-0,9 = 0

6,3xo1,1- 0,1xo-0,9 = 0                 ganges med 10*xo0,9

63xo2 - 1 = 0                              adderes 1           

63xo2 = 1                                  divideres med 63

xo2 = 1/63

xo = ±1/√(63) = ±√(63)/63 = ±3√(7)/(3*21) = ±√(7)/21 ≈ ±0,125988


Skriv et svar til: ligning + diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.