Matematik

ligning

26. januar 2009 af winter (Slettet)

Diameter (tommer) 29,5 31,5 34,0 35,0 36,5 38,0 42,0 47,0 49,5 55,0 62,0
Vægt (pund) 801 925 1050 1116 1109 1253 1638 2122 2467 3339 5089

a) Bestem en eksponentiel model, der beskriver sammenhængen.

kan det passe at min ligning skal se sådan ud:

y=130.1,06x

på min lommeregner ti 89 sætter jeg 29,5 31,5 34,0  ovs ind i list 1 og 801 925 osv ind i list 2 er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du starter med at konstatere, at vægten er en funktion af diameteren, så kan vi skrive V = f(D). Lad os sige, at de er tale om nogle stålemner (cylindre), så er det lidt nemmere at forholde sig til. Det kunne også være nogle træstammer, hvor man vil finde, om der er en matematisk håndterlig sammenhæng mellem træets diameter og dets vægt. Dernæst er det rigtigt, at din funktion kan komme til at se således ud: V(d)=a*(1+k)D. Så kan du indsætte værdier (D,V(D)) og se, om du kan finde frem til et udtryk, der dækker alle værdier, eller sådan nogenlunde. Jeg har taget den førte og den sidste og får V = 149*1.058D, men du skal selv finde ud af, om det er tilstrækkeligt. Det er det sikkert ikke, ellers ville der ikke have været givet sa mange talpar.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.