Matematik

første gang og ved ik hvordan det løses

26. januar 2009 af Martin_boy (Slettet)


Jeg sidder lidt med en opgave kan ikke kan løse ender vil hjælpe med at løse den det er første gang med sådan nogle opgaver

Opgaven lyder: en funktion f, er bestemt ved
f(x) 3x^2-21x+30

bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet (5,10)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af mathon

stamfunktionerne
er

F(x) = x3 - (21/2)x2 + 30x + k


Svar #2
26. januar 2009 af Martin_boy (Slettet)

hvad er k og x så `? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Stamfuntionerne til f er

Fk(x)=∫f(x)dx=...=x3-10½x2+30x+k for kεR ... brug din oplysning til at bestemme k .............


Svar #4
26. januar 2009 af Martin_boy (Slettet)

er k = 5 og x = 10


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2009 af Isomorphician

Husk på at en stamfunktion får tilføjet en konstant.

Når du har fundet stamfunktionen indsætter du værdierne for x og y fra dit punkt i stamfunktionen og isolerer konstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Fk(5)=10 ⇔ ... at regne


Skriv et svar til: første gang og ved ik hvordan det løses

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.