Matematik

spørgsmål

26. januar 2009 af jessicaj (Slettet)

i en retvinklet trekant ABC, hvor C er ret, er A=150 og b= 8. bestem vinkel B og de to andre sider.

jeg fandt lille c ved

c= 8/sin(15) =31

a= 31*sin(15)= 8

vinkel B = cos-1(8/31) b/c eller 180-90-15 =750
 

hvad gør jeg forkert?

der var en som forslog at bruge c=8*cos(15), men med det tal kan jeg ikke få trekanten til at gå op for når alle vinklerne lægges sammen skal det give 180 men det gør det jo også i det som jeg har lavet 15 og 75 og 90 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af Isomorphician

cos(A) = cos(15°) = hosliggende/hypotenusen <=>

cos(15°) = 8/hypotenusen <=>

hypotenusen*cos(15°) = 8 <=>

hypotenusen = 8/cos(15°)

.....


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af NejTilSvampe

c = 8/cos(15)

a^2= c^2 - b^2

B= 180-90-15


Svar #3
26. januar 2009 af jessicaj (Slettet)

så c= 8,3

er det rigtigt at b er 8,3*cos(15)=8,02

vinkel B er så cos-1(8,02/8,3)=15

så vil det jo ikke passe når alle vinklerne i en trekant skal give 180


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2009 af NejTilSvampe

hvorfor siger du ikke bare B= 180-90-15 = 75 ? og hvorfor vil du regne b ud? den har du fået opgivet! b=8

Du gør det meget sværrere for dig selv end det egntlig er.


Svar #5
26. januar 2009 af jessicaj (Slettet)

nej jeg mener at a istedet for b

er 8,3*sin(15)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2009 af NejTilSvampe

 Ja det er rigtigt.

Du kan som sagt også bruge pythagoras i den situation:

a^2 = c^2 - b^2


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.