Matematik

To ligninger med to ubekendte

27. januar 2009 af christianlundbye (Slettet)

Hej folkens

Har fået en opgave med to ligninger og to ubekendte.

Ligningerne ser således ud:

4x+6y=16

6x-8y=-10

Har indtil videre omskrevet dem til:

y= 4/6x+16/6

y= 6/8+10/8

Jeg har bare problemer med fortegnene plus og minus. Hvor skal der stå henholdsvis plus og minus henne i den nye omskrevne ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2009 af Isomorphician

Du har to udtryk for y, de kan nu sættes lig hinanden.


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. januar 2009 af mathon

I:  4x + 6y = 16              ganges med 4
II: 6x - 8y = -10             ganges med 3

III: 16x + 24y = 64
IV: 18x - 24y = -30         III og IV adderes

    34x = 34
       x = 1                      indsættes i I

     4*1 + 6y = 16
     6y = 12
       y = 2


Svar #3
27. januar 2009 af christianlundbye (Slettet)

#1

Du har to udtryk for y, de kan nu sættes lig hinanden.

Ved godt at de skal sættes lig hinanden så den hedder:

4/6x+16/6=6/8+10/8

Men hvad jeg ikke kan finde ud af er, om jeg har sat fortegnene rigtigt. Er der ikke nogle steder hvor der skal stå minus foran brøkerne? Det må der jo være?


Svar #4
27. januar 2009 af christianlundbye (Slettet)

#2

I:  4x + 6y = 16              ganges med 4
II: 6x - 8y = -10             ganges med 3

III: 16x + 24y = 64
IV: 18x - 24y = -30         III og IV adderes

    34x = 34
       x = 1                      indsættes i I

     4*1 + 6y = 16
     6y = 12
       y = 2

Hvordan får du III til at blive 64 og IV til at blive -30?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2009 af Isomorphician

I ---> III: der forlænges med 4

II ---> IV: der forlænges med 3


Svar #6
27. januar 2009 af christianlundbye (Slettet)

Forstået. Mange tak. Men jeg kan ikke fatte hvorfor det lige er 4 og 3 der skal forlænges med?


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.