Matematik

matematik hjælp...

03. november 2004 af hagi4 (Slettet)
en opgave, jeg har problemer med. Jeg kan ikke finde ad af at beregne hvor og hvornår gazellen dør.

opgaven:

"en leopard løber efter en gazelle. leoparden løber med en hastighed på 15 m/s og gazellens hastighed er 8m/s. gazellens forspring er på 40m.

indtegn i et koordinatsystem de 2 dyhrs position som funktion af tiden.

aflæs og beregn hvor og hvornår gazellen dør."

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2004 af frodo (Slettet)

dør?? Hvad mener du med det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

#1 den tid hvor leoparden har indhentet gazellen vel?!

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Uhadada, lineære funktioner.

S = S0 + vt, du-ved-nok.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2004 af TwoStates (Slettet)

Kan ikke helt huske det.
Men jeg mener lige at have haft det her i forbindelse med skildpadden vs. kaninen - hvis i kender den historie :)

Man siger simpelthen, for at finde ud af hvor langt leoparden skal løbe, før den indhenter gazellen:
x = a/1-q^-1

Hvor a er gazellens forspring, og q er hvor mange gange hurtigere leoparden løber en gazellen.
Altså bliver:
a = 40
q = 15/8 = 1,875

Hvilket giver:
x = 40/1-1,875^-1 = 85,71

Og så indhenter leoparden gazellen efter:
85,71m / 15m/s = 5,71 s

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2004 af TwoStates (Slettet)

Tror det var i forbindelse med rækker og følger !

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Okay: S = t*15 og S=40 + t*8. Brug din grafiske lommeregner til at finde skæringspunktet! t= tid i sekunder.

Skriv et svar til: matematik hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.