Matematik

Tangent til cirkel

27. januar 2009 af HUA (Slettet)

En cirkel C har radius kvadratrod(20) og centrum Q(1,0), og en linje l er bestemt ved ligningen

x - 2y - 6 = 0.

Cirklen C har to tangenter, der er parallelle med l.

Bestem koordinatsættet til hvert af røringsspunkterne for de to tangenter.

Hvordan gør jeg dette? Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Bestem linjens hældning.

Bestem ligningen for den linje m, der står vinkelret på l og går gennem cirklens centrum.

Skæringspunkterne mellem cirklen og m er de søgte punkter.


Svar #2
27. januar 2009 af HUA (Slettet)

Okay ja..

Jeg har bestemt m's ligning nu..

Men hvordan finder jeg skæringspunkterne mellem m og C?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2009 af mathon

(x-1)2 + y2 = 20

din beregnede linje
y = ax +b

fællespunkter beregnes af

                                                  (x-1)2 + (ax + b)2 = 20


Skriv et svar til: Tangent til cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.