Kemi

Kemisk ligevægt + gasser - bar?

27. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

Ved passende temp og tryk og med anvendelser af en katalysator kan følgende reaktion finde sted:

2 H2 (g) + CO (g) --> CH3OH (g)

Totaltrykket i beholderen er 53,1 bar, endvidere kendes følgende partialtryk:

p(H2) =13,8 bar

p(CH3OH) = 17,3 bar

a) Beregn størrelsen af reaktionsbrøken i den omtalte situation.

Beholderen opvarmes til en temperatur, hvor ligevægtskonstanten er 0,0028 bar-2

Der indstiller sig en ligevægt ved den pågældende temp.

b) Forklar, at den modsatte reaktion af reaktion (I) har fundet sted.

c) Er trykket i beholderen højere eller lavere end 53,1 bar ved ligevægt?

d) Beregn trykket i beholderen ved ligevægt.

Jeg har prøvet at lede efter formler når man har med bar at gøre, men er helt lost.

K = [CH3OH(g)] / [H2(g)]2 · [CO(g)]


Brugbart svar (3)

Svar #1
27. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Du har at:

p(H2)+p(CO)+p(CH3OH)=psamlet, beregn nu CO, og herefter reaktionsbrøken.


Svar #2
27. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

er partialtrykket lig koncentrationerne?


Svar #3
27. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

eller.

det er vel bare.

K= p(CH3OH) / p(H2) * p(CO)


Svar #4
27. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

eller, er det + imellem de to nederste?


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det er gange :-) Det opstilles på præcis samme måde som ved koncentrationer.


Svar #6
27. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

også med p(H2)2

eller`? :b


Brugbart svar (3)

Svar #7
27. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Ja, det er de samme regler som er gældende her :-)


Svar #8
27. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

muligt du kan hjælpe mig med opgave d)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2018 af Kemibrugeren (Slettet)

Nogen som kan hjælpe med opgave c) og d). Har prøvet lidt forskelligt, men ved ikke helt om jeg er på rigtig kurs...


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt + gasser - bar?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.