Matematik

Potens - %

27. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

y = 4x^3

Hvor mange procent vokser y med, hvis x vokser med 15 %?

    - 0,15-1 = 1,15 = 1,15^3 = 1,52, dvs. den vokser med 52 % (er rimelig sikker på, at den stemmer)

Hvor mange procent falder y med, hvis x falder med 4 %? 

    -  her går jeg i stå. Some hint evt.?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af Isomorphician

100 % - 4 % = ?


Svar #2
27. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

Hmm, den kan da ikke være så nem - eller kan den? :)


Svar #3
27. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

Aha, problemet er hermed løst:

   - 0,96^3  = 0,888    =   (0,888-1) · 100 % = 11,5 %


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

y = 4x3

y1 = 4*(x*1,15)3 = (4*x3)*1,153 = y*1,153= y*1,521


Skriv et svar til: Potens - %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.