Matematik

Eksakt værdi af rødderne i polynomier

27. januar 2009 af Wulfy (Slettet)

Hej

Jeg har fået denne matematik opgave, som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse:

Find den eksakte værdi af rødderne:

a) f(x) = x^2+2x-8

b) f(x) = x^2+7x-8

c) f(x) = x^4+2x^4-8

d) f(x) = x^6+7x^3-8

Håber nogen kan hjælpe mig...

PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

I alle tilfælde skal du sige f(x)=0 og løse ligningerne med hensyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Vi kan tage den første, den kan skrives som (x+4)*(x-2)=f(x). Den næste (x+8)*(x-1)=f(x) og så videre. Altså skriv udtrykket som et produkt.


Skriv et svar til: Eksakt værdi af rødderne i polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.