Matematik

Fuldstændig løsning

28. januar 2009 af tjn (Slettet)

Hej jeg har fået til opgave at finde den fuldstændige løsning af y'=k hvor k er konstant.
Nogen der vil hjælpe, da jeg er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Hviken meget velkendt  funktionstype giver en konstant, når de differentieres?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

y'=k kan også skrives dy/dx=k, så du får dy=kdx (se nederst). Integreres på begge sider fås y=k*x+C.

Normalt er udtrykket dy/dx et symbol (der finde 6 forskellige symboler for differentialkvotienten, der alle betyder det samme). Når jeg tillader mig at skrive det som i linie 1 heroppe, så skyldes det, at man betragter "dx" som en ny uafhængig variabel, som man kalder differentialet af x, og man definerer en ny afhængig variabel dy, som man kalder differentialet af y som en funktion af x og dx på følgende måde:

dy=(dy/dx) * dx = f'(x).  Denne definition har et utal af anvendelsesområder.


Skriv et svar til: Fuldstændig løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.