Matematik
Ligning
26. april 2003 af
Leo (Slettet)
Har svært ved at løse denne ligning:
e^x - e^-x = 3/2
Jeg kan ikke isolere x.
e^x - e^-x = 3/2
Jeg kan ikke isolere x.
Svar #2
26. april 2003 af 404error (Slettet)
Der skulle stå
arcsinh(3/4)=ln(2),
altså invers hyperbolsk sinus.
arcsinh(3/4)=ln(2),
altså invers hyperbolsk sinus.
Svar #3
27. april 2003 af Leo (Slettet)
Tak for hjælpen.
Men jeg har også lige fundet en anden metode.
Gange med e^x i alle led:
e^2x - 1 = (3/2)e^x
<=> e^2x - (3/2)e^x - 1 = 0
derefter isolere x som en andengradsligning.
Men jeg har også lige fundet en anden metode.
Gange med e^x i alle led:
e^2x - 1 = (3/2)e^x
<=> e^2x - (3/2)e^x - 1 = 0
derefter isolere x som en andengradsligning.
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
