Matematik

To simple spørgsmål ;)

28. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej.

Jeg har brug for hjælp til to ting:

1) Jeg har løst følgende opgave(https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=497986), og har fået svaret til (1,6 , 1,6 , 0) kan det passe?

2) Jeg har følgende opgave: I et koordinatsystem i rummet er givet vektoren j (0,1,0) samt punkterne a(0,-1,-1) og B(3,2,0). En plan indeholder punkterne A og B og er parallel med vektoren a = (3,-2,1). Bestem ligningen for denne plan.
Når man bestemmer ligningen for en plan, har jeg lært det på følgende måde:
Hvis en plan er fastlagt ved et punkt P0(x0,y0,z0) og en normalvektor n = (a,b,c), ligger et punkt P(x,y,z) i planen, præcis når x, y og z tilfredsstiller ligningen: a(x-xo)+b(y-y0)+c(z-zo)=0.

Men jeg kan ikke rigtig se hvordan jeg skal gøre det her?

Håber der er en, der kan hjælpe mig lidt på vej.

Hilsen Christiane.


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. januar 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor_19.doc

Svar #2
28. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: To simple spørgsmål ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.