Matematik

cos og sin

28. januar 2009 af katti20 (Slettet)

hvis jeg har en trekent med vinkel C=90 grader

sidelængde a=4

Vinkel B = 62 grader

Hvordan regner jeg så de sidste sidelængder ud???


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Hint: Du kender vinkel B samt den hosliggende katete.

Dermed er der to muligheder:

Cos(B)=hosliggende katete/hypotenusen

Tan(B)=modstående katete/hosliggende katete.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af playstation (Slettet)

det nemmeste vil være at bruge sinusrelationerne idet du kender den sidste vinkel A som er: 

180 - 90 - 62 = 28, så kan du sige sin(28) / 4 = sin (62) / b. isoler b i formlen, så har du siden b. den sidste side finder du ved hjælp af pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Tegn en tegning hvis du har svært ved at se det, det gør jeg også, når jeg får den slags opgaver. Det plejer at gøre det mere overskueligt! :)


Svar #4
28. januar 2009 af katti20 (Slettet)

ok er ikke helt med :)

Cos(B)=hosliggende katete/hypotenusen

Tan(B)=modstående katete/hosliggende katete.
I den første kender jeg jo ikke hypotenusen

og i den anden kender jeg jo ikke den modstående katete.

Jeg har tegnet den men det hjælper ikke rigtigt syntes jeg


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

#2 Der er alt for meget arbejde. Du finder en vinkel, du ikke skal bruge til noget, og sinusrelationerne er anvendelige men ikke just elegante at benytte i en retvinklet trekant. Det ville ikke se godt ud til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

#4 Netop. Du skal finde de to resterende sider - som svarer til den modstående katete og hypotenusen. Da du kender vinkel B og den hosliggende katete, kan du bare indsætte i formlerne og isolere den ubekendte, hvorefter du har din sidelængde.


Svar #7
28. januar 2009 af katti20 (Slettet)

hvilke formler?

Sorry er helt ny i det her, og det er ikke ligefrem let  syntes jeg


Svar #8
28. januar 2009 af katti20 (Slettet)

er der ikke nogen der kan hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Cos(B)=hosliggende katete/hypotenusen

Tan(B)=modstående katete/hosliggende katete.
 

Kan du ikke se, at det er to ligninger?

Vi indsætter:

Cos(62)=4/hypotenusen <=> hypotenusen=4/cos(62) <=> hypotenusen=8,5

Hypotenusen svarer til siden c, så c=8,5.

Du kan selv beregne b så.


Svar #10
28. januar 2009 af katti20 (Slettet)

passer det så ikk hvis b=7,5?


Skriv et svar til: cos og sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.