Matematik

Tolkning, geometri.

29. januar 2009 af Jensbojsen (Slettet)

Hey...

Hvis man har vektorerne:

a(1,0,0) og b(0,0,1)

angiv a'b dvs. længde og retning vh.a geometrisk fortolkning af vektorprodukt

Hvordan kan man forklare dette, forstår det simpelthen ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af peter lind

Vektoren står vinkelret på a og b. Produktet er arealet af det parallogram, som de udspænder.


Svar #2
29. januar 2009 af Jensbojsen (Slettet)

#1:

Ja okay, men hvilken retning peger det nedad eller opad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2009 af mathon

→  →
a x b = - [0,1,0] = [0,-1,0]

→ →
b x a = [0,1,0]

"højreskrue"


Svar #4
29. januar 2009 af Jensbojsen (Slettet)

"Hvad betyder det, at den er opad eller nedad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2009 af mathon

                                                                              →   →    →
...der er faktisk tale om koordinatsystemets basisvektorer, i,   j og k

→     →    →
 i
  x  k = -j

→   →    →
k  x  i  =  j


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Højrehåndsreglen: Hvis du tænker dig, at du med din højre hånd drejer den ene vektor over i den anden vektor gennem den mindste vinkel, så peger krydsproduktvektoren i samme retning som din tommelfinger. Hold omkring et kosteskaft med højre hånd og tommelfingeren opad, så forstår du, hvad jeg mener. Her er den analytiske beregning: a × b = (a1i + a2j + a3k) × (b1i + b2j + b3k), der kan udregnes med en determinant (s.d.). Det kan også ses her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cross_product


Skriv et svar til: Tolkning, geometri.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.