Matematik

radius?

01. februar 2009 af emd (Slettet)

Hej.

Jeg skal aflevere en opgave imorgen, og jeg har et problem.
Der er nogle opgaver jeg ikke kan finde ud af, og selvom jeg siger det til min lærer,
så forklarer han det aldrig anderledes.
Så nu prøver jeg herinde ;)

En håndbold har en største omkreds på 55 cm

-Hvor stor er radius i håndbolden?

Håber i kan hjælpe.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af peter lind

O=2πr


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

De gamle grækere fandt ud af, at omkredsen af enhver cirkel er pi gange større end cirklens diameter radius, hvor pi ≈ 3,14

Hvis f.eks en cirkels radius er 10 cm. så er dens diameter 20 cm.

Dens omkreds er derfor 3,14*20 cm = 6,28 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis du omvendt ved, at omkredsen er f.eks. 71 cm, så er diameteren 71/3,14 cm = 22,6 cm, og så er radius 11,3 cm.


Skriv et svar til: radius?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.