Matematik
Hjælp til isolering i formel
04. november 2004 af
hrskitzo (Slettet)
Hej
Jeg har en formel som siger:
k^2 + (r+b)^2 = r^2
er der nogle som kan hjælpe mig med at isolere r ?
Mvh
/Hrskitzo
Jeg har en formel som siger:
k^2 + (r+b)^2 = r^2
er der nogle som kan hjælpe mig med at isolere r ?
Mvh
/Hrskitzo
Svar #1
04. november 2004 af Mikziel (Slettet)
hejsa!
her er mit bud, tjek det lige igennem, bare for en sikkerheds skyld.
k^2 + (r+b)^2 = r^2
k^2+r^2+b^2+2*r*b=r^2
k^2+b^2+2*r*b=0
k^2+b^2=-2*r*b
(k^2+b^2)/(b-2)=r
her er mit bud, tjek det lige igennem, bare for en sikkerheds skyld.
k^2 + (r+b)^2 = r^2
k^2+r^2+b^2+2*r*b=r^2
k^2+b^2+2*r*b=0
k^2+b^2=-2*r*b
(k^2+b^2)/(b-2)=r
Svar #4
04. november 2004 af Mikziel (Slettet)
hej
jeg har lige selv fundet en fejl!!
undskyld, men det bliver:
k^2 + (r+b)^2 = r^2
k^2+r^2+b^2+2*r*b=r^2
k^2+b^2+2*r*b=0
2*r*b=-(k^2+b^2)
r=(-(b^2+k^2))/(2*b)
jeg har lige selv fundet en fejl!!
undskyld, men det bliver:
k^2 + (r+b)^2 = r^2
k^2+r^2+b^2+2*r*b=r^2
k^2+b^2+2*r*b=0
2*r*b=-(k^2+b^2)
r=(-(b^2+k^2))/(2*b)
Skriv et svar til: Hjælp til isolering i formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
