Matematik

Har brug for hjælp til nogle opaver til imorgen.

01. februar 2009 af zniper911 (Slettet)

Hej jeg skal aflevere en opgave imorgen, og har brug lidt hjælp til nogle stykker.

1.

Hvad er hældningen af tangenten til grafen i x = 5

En funktion er givet ved f(x) = -x3 + 10x2 – 28x + 24

Har fundet f´(x); F´(x) = -3x2 + 10x – 28 --- men kan ikke finde ud af at bruge tangentligningen = y = F´(x0)(x-x0)+f(x0) - Kan ikke forstå den.


2.

b) Bestem fordoblingskonstanten for den eksponentielle funktion,
der går igennem punkterne (4, 30) og (7, 120)

Jeg skal jo finde "a" for at lave T2 = log2 / log"a" 

Hvordan regner jeg dette når jeg ikke kender a?

3. 

Løs ligningen -3x2 + 6x – 1,7 = 0

Jeg er er kommet så langt

-3x2 + 6x – 1,7 = 0
-3x2 + 6x = 1,7
?? Hvad gør jeg så :S

4.

Bestem forskriften for den omvendte funktion A-1(x) og forklar hvad den beskriver.

Forskriften = F(x) = -18,67*x + 634,68

Hvordan finder jeg den omvendte funktion?

5.

Da Kurt Kurtsen fylder 35 år vil han købe et hus til 2,4 mio. kr. Banken kan tilbyde ham et lån med månedlige afdrag over 30 år med en rente på 0,4% pr. måned

a) Gør rede for at renten er 4,9% p.a.
b) Hvad bliver den månedlige ydelse på lånet?
c) Hvad kommer Kurt til at betale i renter på lånet?

Ehm wtf? Har ingen idé om hvordan jeg skal regne dette ud :S

Håber virkeligt i kan hjælpe mig

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2009 af Isomorphician

Ad 1) Du differentierer forkert, og det er ikke nødvendigt at bruge tangentligningen. Find i stedet f'(5).


Svar #2
01. februar 2009 af zniper911 (Slettet)

 Ok, prøver jeg


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

1) f(x) = -x3 + 10x2 - 28x + 24;  x0 = 5,  y 0 = f(5) = 9;   f '(x) = -3x2 + 20x - 28,  f '(5) = -3

    tangentligning: y - y0 = f '(x0)(x-x0)

2)  f(x) = b*ax;  f(7) = b*a7 = 120  og  f(4) = b*a4 = 30. Så siger vi: (b*a7)/(b*a4) = 120/30.

     Dvs., a3 = 4.

3) Andengradsligningen ax2 + bx + c = 0 har løsningerne x = (-b ± sqr(b2-4ac))/2a

4) En metode er: Isoler x; byt derefter om på x og y

    Eks.: y =0,4x + 3 ⇔ 0,4x = y-3 ⇔ x = 2,5y -7,6. Ombytn: y = f-1(x) = 2,5x - 7

5) vækstrate 0,4% pr md = vækstrate på 0,004 pr md svarer til en vækstfaktor på 1,004 pr. md

    en vækstfaktor på 1,004 pr md svarer til en vækstfaktor på 1,00412 = 1,049 pr år

    en vækstfaktor på 1,049 pr år svarer til en vækstrate på 0,049 = 4,9% pr år       

    ydelse = lån*vækstrate/(1-(1-vækstraten)antal indbetalinger)    

    Det betalte rentebeløb = lånet - antal ydelser * ydelsen


Skriv et svar til: Har brug for hjælp til nogle opaver til imorgen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.