Fysik

Lys Den kritiske vinkel og Totalrefleksion

02. februar 2009 af Inspiration91 (Slettet)

Hej

Sidder med en opgave, som jeg har stirret mig helt blind på.

Det er en opgave til et forsøg med en laser i et kar med vand. Her rammer den et spejl der kan vippes til forskellige vinkler. Spejlet kaster strålen videre til forskellige vinkler. Herudfra har jeg nogle spørgsmål:

Hvordan udregner man den kritsike vinkel? Og hvor finder man den?

Hvad er totalrefleksion?

Hvad er refraktion?

Jeg ville blive rigtig glad hvis nogen kunne hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2009 af peter lind

Snells lov siger at sin(i)/sin(r)=n <-> sin(r)=n/sin(i), hvor i er indfaldsvinklen, r er den brudte lysstråles vinkel og n er brydningsindeks. Hvis n/sin(i) > 1, findes der ikke nogen vinkel r, der opfylder betingelsen. Der sker så ingen brydning af lysstrålen. Alt vil blive reflekterer. Grænsevinklen for hvornår brydning finder sted kaldes den kritiske vinkel og bestemmes af n/sin(i)=1,

Totalreflektion betyder at al lys bliver tilbagkastet

refraktion er et teknisk udtryk for brydning.


Svar #2
02. februar 2009 af Inspiration91 (Slettet)

Okay, tror jeg kan finde ud af det nu. Mange tak det hjalp :).


Skriv et svar til: Lys Den kritiske vinkel og Totalrefleksion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.