Matematik

Matematik

02. februar 2009 af Korotayev (Slettet)

Er der en der kan hjælpe med nogle små matematik opgaver?

Isoler A i formlen:

a/sin(A)  = b/ sin(B)

Isoler v i formlen:

x/sin(2V) = y/x

Der gælder følgende sammenhæng:
h/y=h/z - x

Gør rede for, at

h= y*x/z-y *x
 

Det skal lige siges at / står som dividere og * for gange.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2009 af mathon

a/sin(A) = b/sin(B)                 reciprokværdier

sin(A)/a = sin(B)/b                 gang med a

sin(A) = a/b*sin(B)                arcussin

A = sin-1(a/b*sin(B))

x/sin(2V) = y/x                      reciprokværdier

sin(2V)/x = x/y                      gang med x

sin(2V) = x2/y                       arcussin

2V = sin-1(x2/y)                     gang med ½

V = ½*sin-1(x2/y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2009 af mathon

h/y = (h/z) - x                               gang med yz

z*h = y*h - xyz                             træk yh fra

z*h - y*h = -xyz                           sæt den fælles faktor h uden for en parentes    

(z-y)h = (-xyz)                              divider med (z-y)  z ≠ y

h = (-xyz)/(z-y) = (xyz)/(y-z)


Svar #3
03. februar 2009 af Korotayev (Slettet)

Tak for hjælpen.

Jeg har også en opgave som lyder, hvor jeg ikke må bruge lommeregner.

Gør rede for, at  2/(x-3)(x-2) = 2/(x-3) + -2/(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Højre side af lighedstegnet: bestem en fællesnævner for de to brøker. Forlæng derefter brøkerne, så de får samme nævner (fællesnævneren) og sæt på fælles brøkstreg. Reducer tælleren.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.