Matematik

sammensat funktion

03. februar 2009 af Tuannie (Slettet)

hej, jeg vil hører om der var nogen der kan hjælpe mig med denne opgave..

jeg skal bestemme funktionsforskriftene for (f o g )(x) og (g o f) (x)

og f(X) = x^2 og g(x) = 2x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af xamina (Slettet)

(f o g)(x) = f(g(x)) dvs. du sætter funktionen g(x) ind på x'es plads i funktionen f(x)

På samme måde med (g o f)(x), her skal du blot sætte f(x) ind på x'es plads i funktionen g(x)


Svar #2
03. februar 2009 af Tuannie (Slettet)

(f o x) = f(g(x)) = f(2x + 2) = 2x^2 + 2

(g o f) (x) = g(f(x)) = g (x^2) = 2x + 2)^2 = x^2 + 4x + 4

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

På en eller anden måde får du bytte om på de to funktioner.

(f o g)(x) = f(g(x)) = (g(x) )2 = (2x+2)2;   (g o f((x) = g(f(x)) = 2f(x) +2 = 2x2 + 2


Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.