Matematik

hvordan differentierer man det her?

03. februar 2009 af dobbus (Slettet)

hvordan differentierer man denne funktion: 2 x 3^X + 5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Brug (ax)' = (ex*ln(a)) = ex*ln(a)*ln(a) = ax*ln(a)


Svar #2
03. februar 2009 af dobbus (Slettet)

hvordan sætter man tallene ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

2*3x*ln(3), da 2-tallet og 5-tallet er konstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det bygger på definitionen af ax. Det er nemlig defineret ved ax=ex*ln(a), a>0 og x reel.


Skriv et svar til: hvordan differentierer man det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.