Fysik

Hjælp til en opgave (mekanik)

04. februar 2009 af Alloo (Slettet)

En bold med massen 150 g triller ned ad en 25 m lang sliske. Slisken danner en vinkel på 35 grader med vandret. Beregn det arbejde, tyngdekraften har udført, når bolden er trillet de 25 m. 

Hvilket arbejde ville tyngdekraften udføre, hvis bolden i stedet vippede ud over kanten fra det øverste punkt og faldt lodret ned? 

A=0,150kg·25m·cos(35)=3,1kj? :-S

Det andet har jeg ikke et bud på. Kinetisk energi måske?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er korrekt beregnet, hvis du har sat tallene korrekt ind. Det er i hvert fald den rigtige formel.

Hvis jeg nu lader dig vide, at tyngdekraften er en konservativ kraft, har du så noget bud på 2'eren?


Svar #2
04. februar 2009 af Alloo (Slettet)

Bolden mister ikke noget energi eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hov, vent lige lidt. Din første opgave er ikke korrekt. Du skal huske på, at formlen lyder:

W = F*s*cos(V), hvor W er arbejdet, F er kraften, s er strækningen og V er vinklen mellem bevægelsens og kraftens retning.


Svar #4
04. februar 2009 af Alloo (Slettet)

så jeg siger først F=m*a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvad er a?


Svar #6
04. februar 2009 af Alloo (Slettet)

tyngdeaccelerationen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Præcis. =)


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave (mekanik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.