Matematik

LIGNING!

05. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

hej.

Jeg har fået denne her ligning som jeg skal løse:

(logx)2 + 3*logx - 4 = 0

Jeg har virkelig ingen ide om hvordan man gør, så er der nogle der vil være søde og hjælpe?

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af piper (Slettet)

Det er en maskeret andengradsligning. Sæt y = logx

Så er y2 + 3y - 4 = 0

Nu kan du nok komme videre


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Det er en andengradsligning i logx ... sæt f.eks. y=logx


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej!

Lad z = log(x) så z2 + 3z - 4 = 0. Løs denne andengradsligning mht. z og benyt herefter den omvendte funktion til log(x) for at finde x.


Svar #4
05. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

altså...

y2 + 3y -4 = 0

d = 32 - 4*1*(-4) = 25

(underlader lige mellemregningerne)   x = 1  og x = -4

hva så derfra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. februar 2009 af Dynin (Slettet)

y=1 eller y =-4, da y=logx er x=10y hvoraf x=...


Svar #6
05. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

* jeg mener self.    y = 1  og  y = -4


Svar #7
05. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

nååååå...

Ej tusind tak, i har alle sammen været til en stor hjælp.


Skriv et svar til: LIGNING!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.