Matematik

tangent til ligning

05. februar 2009 af Lemogera (Slettet)

hej!

vi sidder og bøvler med den her opgave og kan simpelthen ikk se hvad vi gør forkert, så ville lige høre om der var andre der havde en ide til hvordan den skal løses?
 

vi har grafen f( x)= 1/3x^3-x^2-8x og skal bestemme ligningen for tangenten i punktet (3;f(3)).


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2009 af Amuriii (Slettet)

y0=3   ,   X0= 3,   f'(x)= -5

y-y0=f'(x)(x-x0

y= 18-5x


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis der skal stå f(x) = (1/3)*x3 - x2 - 8x, så er f '(x) = x2 - 2x - 8,  x0 = 3

f(3) = -24,  f '(3) = -5

tangentligningen: y - f(3) = f '(3)*(x - 3)


Skriv et svar til: tangent til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.