Matematik

Isolering af y

06. november 2004 af KickAzz (Slettet)
Hvordan isolerer jeg y, i denne formel?:

1/z = 1/x + 1/y


Håber nogle kan hjælpe mig.

Mvh

KickAzz

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2004 af frodo (Slettet)

y=(z^-1-x^-1)^-1

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Bemærk, at ligningen kun har mening når x,y,z ikke er 0.

Skriv 1/y = 1/z - 1/x

Så er y = 1/(1/z - 1/x) = xz/(x-z)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2004 af zIOn (Slettet)

Jeg ville starte med at gange igennem med xyz, således at der står:
xy = yz + xz

Herefter dividerer du med x og flytter rundt indtil der står
y = (xz)/(x-z) som de andre angiver.

Skriv et svar til: Isolering af y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.