Matematik

Håber I vil hjælpe mig!?

07. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Hej Alle.

Jeg har virkelig, virkelig, virkelig brug for hjælp til en matematikopgave - det er faktisk kun opgave d og e som jeg har svært ved. De andre opgaver skriver jeg på for forståelsens skyld. Se nedenstående opgave:

Grafen for en potensudvikling får gennem punkterne (2,12) og (5,3).

a) Bestem ligningen for potensudviklingen.

Den har jeg så fået til at være:

y = 34,2469 * x ^ -1,5129

Kan I be eller afkræfte dette????

b) Find y når x er 8.

Resultatet har jeg fået til 1,47345

Kan I afkræfte eller bekræfte dette???

c) Find x når y er 1,4.

Resultatet har jeg fået til 8,27503.

Kan I af eller bekræfte dette????

d) Hvor mange procent aftager y når x vokser med 50%?

HJÆLP!

e) Hvor mange procent skal x vokse for at y aftager med 30%?

HJÆLP IGEN!

Håber I kan hjælpe mig!!

Mange smil

B^^k


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du har din funktionsforskrift, der hedder y(x)=34,2469*x-1,5129 Når x vokser med 50%, så vokser x til størrelsen 1,5*x, så vi får y(1,5*x) = 34,2469*(1,5*x)1,5129. Forskellen er så y(1.5*x) - y(x). Jeg regner lige videre på den, og det gør du også selv. Så sæt dit resultat herind. Den næste opgave er tilsvarende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at se den vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:graf.doc

Svar #3
07. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Hej Erik Morsing!

Tusind, tusind, tusind tak for din store hjælp! Jeg tror jeg forstår opgaven nu (...)

Mange, mange hls.

Marie.


Skriv et svar til: Håber I vil hjælpe mig!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.