Matematik
Matematik... hjælp...!
06. november 2004 af
M18 (Slettet)
Hej har en opgave her som jeg ikke kan finde ud af så håber at der er nogle kloge hoveder der lige kan hjælpe mig... :)
På en rute skal en trafikant passere to trafiklys, der viser rødt lys henholdsvis 50% og 60% af tiden. De to trafiklys fungere uafhængigt af hinanden.
Bestem sandsynligheden for at trafikanten kommer ud for at mindst et af trafiklysene viser rødt.
På en rute skal en trafikant passere to trafiklys, der viser rødt lys henholdsvis 50% og 60% af tiden. De to trafiklys fungere uafhængigt af hinanden.
Bestem sandsynligheden for at trafikanten kommer ud for at mindst et af trafiklysene viser rødt.
Svar #1
07. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Jeg havde engang om sandsynlighedsregning i folkeskolen; ergo vil jeg forsøge mig med en løsningsmodel, som muligvis er forkert:
Beregn sandsynligheden for at begge er grønne:
(1/2)*(2/5)=1/5
Resultatet må da være 4/5.
Beregn sandsynligheden for at begge er grønne:
(1/2)*(2/5)=1/5
Resultatet må da være 4/5.
Svar #2
07. november 2004 af TwoStates (Slettet)
Ja, det lyder egentlig meget fornuftigt.
Det er ligesom med terninger.
Har man én terning er sandsynligheden 1/6, har man to terninger er sandsynligheden (1/6)*(1/6) = 1/36
Men dog vil jeg mene at det er forkert alligvel - det du har skrevet.
For hvis der ved første lyskryds er 50% chance, altså 1/2 og der ved den anden er 60%, altså 3/5, og man ganger de to sammen, så får man 3/10.
Men det er bare min vurdering :)
Det er ligesom med terninger.
Har man én terning er sandsynligheden 1/6, har man to terninger er sandsynligheden (1/6)*(1/6) = 1/36
Men dog vil jeg mene at det er forkert alligvel - det du har skrevet.
For hvis der ved første lyskryds er 50% chance, altså 1/2 og der ved den anden er 60%, altså 3/5, og man ganger de to sammen, så får man 3/10.
Men det er bare min vurdering :)
Skriv et svar til: Matematik... hjælp...!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
