Matematik

Hjælp til lille sprøgsmål vedr. potensregression?

08. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Hej!

Selvom jeg ved hvad en potensregression er, er jeg stadig en smule i tvivl om nedenstående opgaver, da jeg ikke er helt sikker på om mine resultater er korrekte?:

Planeten Uranus har mange måner. Tabellen viser middelafstand r og omløbstid T for nogle af disse:

                                               Cordelia        Puck              Ariel              Titania              Oberron

r ( middelafstand i mio m)        49,77          86,01            191,0             435,9              583,5

T (omløbstid i døgn)                0,3350          0,7618          2,520             8,706              13,46

Med meget god tilnærmelse gælder, at T = b * ra

a) Bestem konstanterne a og b.

Her har jeg fået resultatet (ved at indsætte informationerne fra tabellen ovenfor på min lommeregner):

a = 1,50059                            b = 9,52107 * 10-4

ER DETTE KORREKT???

b) Uranus' måne Umbriel har middelafstand 266,3 * 103 km. Beregn den forventede omløbstid:

Hvorledes gør jeg dette, hvis værdierne jeg indsætter i formlen T = b * ra er gangede med 10x ???

Siger man: T = (9,52107 * 10-4) * (266,3 * 103) ^ 1,50059 ??????

c) Månen Belinda har middelafstand 75,26 * 103 km. Beregn den forventede omløbstid.

Samme problem som i opgave b....

d) Månen Miranda har en omløbstid på 1,413 døgn. Hvilken middelafstand vil du forvente den har?

INGEN ANELSE!

Håber virkelig I kan hjælpe mig med denne - allersidste - opgave (for nu!)

Smil Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af ibibib (Slettet)

a) Korrekt.

b) Ja.

c) Stadig ja:)

d) Sæt T=1,413 og beregn r


Svar #2
08. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Ok - tak! Så var det alligevel temmelig enktelt ;)

B^^k


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Hov, du skriver både mio. m i skemaet og derefter mio. km.

Du skal omregne så det passer.


Skriv et svar til: Hjælp til lille sprøgsmål vedr. potensregression?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.