Matematik

En lille udfordring til den dygtige.

11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Her er en lille opgave for den dygtige:

Vis at hvis n er et positivt helt tal, så er ∫(1-x2)ndx = (22n*(n!)2/(2n+1)! (integrer fra 0 til 1).


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Der skal nok være en skør matematiker, der vil vise dig det. =)


Svar #2
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg har selv regnet den ud (fandt den på nettet), men nu venter vi lige et par dage og ser, om der kommer nogen, der kan klare den (udover Peter Lind og allan-sim og alle de andre genier). Den er lavet til eleverne herinde.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil


Svar #4
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

forkert, men godt forsøg, der er ingen grund til at bruge trigonometrisk substitution, og så havde jeg faktisk skrevet den til eleverne


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Well som en gammel lektor sagde "at regne" ... han beviste analytisk associativitet gælder generelt når det gælder får tre elementer uden brug af binære træer .... nå tilbage til regningen

Sidste led kan ses ved induktion :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Og så en rettelse. Se vedh, fil nok en gang,


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. februar 2009 af Dynin (Slettet)

^ smartere ... min løsning er meget mere regnetung


Svar #8
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#5 Ja så vidt jeg husker, er det Mac Laurin Serien (eller binomialserien), du har lavet?, Jeg ville skrive for (1-x2) = ∑(n+1)*xn, 0<n<∞, og x numerisk <1, men det var nu heller ikke det, jeg havde i tankerne. Jeg skriver den i løbet af et par uger, hvis der ikke har været nogle bud.


Svar #9
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#6 ja tak, det var vist bare en skrivefejl, nå men min egen løsning indeholde hverken rækker eller trigonometriske substitutioner. Jeg bruger partiel integration og sætter til en start U=(1-x2)n dV=dx


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#9 hvem bruger rækker?


Svar #11
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#10 nå jeg tænkte på, at (1-x)-2, det står der jo ikke, det var en tanketorsk.


Svar #12
12. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Mit bud på vedhæftede fil

Vedhæftet fil:Mit bud.doc

Skriv et svar til: En lille udfordring til den dygtige.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.