Matematik

Tværsnitsareal af Beholder (Har guide med)

12. februar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Tjek Vedhæftet billede ..

Er gået i stå midt i opgaven og kan ikke se løsningen på hvordan jeg kan vise en funktion der siger noget om tværsnitsarealet, som funktion af højden h.

På Forhånd tak ( ;

Vedhæftet fil: Untitled.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal vel bare finde dV(h) = -pi*r(h)2dh <=> dV(h)/dh = r(h)2 og så finde et udtryk for r udtrykt ved h, som du så sætter ind, dV<0, da vandet løber ud af beholderen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Kom i tanke om, at vi kan skrive den sådan her: h(x,y) = x2/a2 - y2/b2


Svar #3
12. februar 2009 af IC3M4N (Slettet)

#1
 

Du skal vel bare finde dV(h) = -pi*r(h)2dh <=> dV(h)/dh = r(h)2 og så finde et udtryk for r udtrykt ved h, som du så sætter ind, dV<0, da vandet løber ud af beholderen.

Oka. . Kan godt se hvad du mener, men er lidt lost stadig ..

Er det muligt du kan sætte nogle af mine tal ind og vise den således .. 

og hvis det er muligt, så detaljere denne del :


"og så finde et udtryk for r udtrykt ved h, som du så sætter ind, dV<0, da vandet løber ud af beholderen."
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja men tværsnitsarealet = pi*x2 Du har selv fundet frem til, at h=16,2*r2<=> r2=h/16.2, der indsat giver

dV/dh=h/16.2<=>V(h) = (1/16.2) *∫hdh


Svar #5
12. februar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Hmm .. er stadig helt rund på gulvet ..

Jeg sender dig her et billede, hvor du øverst kan ane 4 udregninger der giver mig tværsnitsarealet som funktion af højden h

Se det ( ;

Vedhæftet fil:DSC00080.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh fil. Er det overraskende, at tværsnitsarealet er en lineær funktion af højden?


Svar #7
12. februar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Som du nok kan ane, så er det skrevt op helt anderledes , ,men da jeg ikke kan få fat i billedet bedre end dette har jeg hårdt brug for et mere detaljeret svar ..

Ville være lækkertt, hvis du gad at samle op på det hele fra starten af, så jeg har en samen hæng.. ( ;

PÅ forhånd tak ..


Svar #8
12. februar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Du får også dette billede med, dette billede indikere hvilke tal jeg regner med .. ( ;Det skal ses som billedet før det jeg lige har sendt ..

Vedhæftet fil:DSC00079.JPG

Svar #9
12. februar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Kan nogle hjælpe mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Kan du præcisere, hvad du har brug for.


Svar #11
12. februar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Hvis du kigger på vedhæftet billede DSC 00080 og DSC 00079, så kan du se jeg skal finde en funktion som siger noget om tværsnitarealet som funktion af højden h , men jeg ved ikke hvordan man finder frem til dette ?
 

+, så kan du nok på billede DSC00080, ane 3-4 udregninger, som man kun kan se meget lidt af, det er disse udregninger jeg skal have lavet for at kunne komme videre og ved ikke hvordan :) ?

På Forhånd Takk ..


Svar #12
12. februar 2009 af IC3M4N (Slettet)

#10
 

Kan du præcisere, hvad du har brug for.

Hvis du kigger på vedhæftet billede DSC 00080 og DSC 00079, så kan du se jeg skal finde en funktion som siger noget om tværsnitarealet som funktion af højden h , men jeg ved ikke hvordan man finder frem til dette ?

+, så kan du nok på billede DSC00080, ane 3-4 udregninger, som man kun kan se meget lidt af, det er disse udregninger jeg skal have lavet for at kunne komme videre og ved ikke hvordan :) ?

På Forhånd Takk ..


Svar #13
12. februar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Jeg skal finde en funktion som siger noget om tværsnitsarealet som funktion af højden h


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg gider ikke det, nu har jeg trykket tre gange på filen, den springer væk hver gang, men så vidt jeg husker var det rumfangsændringen, der blev spurgt om


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg fandt ,som du forhåbentlig har set, frem til, at A(h) = 0,1928*h, 0 < h < 0,0625*a,  hvor A(h) er tværsnitsarealet i højden h.

Er det ikke det, du søger.


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

I øvrigt er de filer, du fyrer af, ikke meget bevendt. Jeg kan ikke læse dem.


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej, kan du ikke bruge doc.filer? de kan altid læses


Skriv et svar til: Tværsnitsareal af Beholder (Har guide med)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.