Kemi
En let opg ang. pH...
07. november 2004 af
kiaa (Slettet)
Beregn pH for følgende opløsninger.
a)0,00506 M HN03
b)0,01369 M HCL
100 mL af hvert af de to opløsninger blandes.
c)Beregn pH for blandingen.
opg a) har jeg sagt: -log0,00506= 2,29 pH
opg b): -log0,01369= 1,86 pH
men ka ik lige huske hvordan man regner opg c)....??
a)0,00506 M HN03
b)0,01369 M HCL
100 mL af hvert af de to opløsninger blandes.
c)Beregn pH for blandingen.
opg a) har jeg sagt: -log0,00506= 2,29 pH
opg b): -log0,01369= 1,86 pH
men ka ik lige huske hvordan man regner opg c)....??
Svar #1
07. november 2004 af frodo (Slettet)
find stofmængderne af H3O+ ved [H3O+]=10^-pH
n=c*V
læg dem sammen, del med voluminet, tag logaritmen og skift fortegn.
n=c*V
læg dem sammen, del med voluminet, tag logaritmen og skift fortegn.
Skriv et svar til: En let opg ang. pH...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
