Kemi

Ks værdi?

13. februar 2009 af similimone (Slettet)

Sidder og laver kemirapport som handler om måling og beregning af pH.

Skal beregne citronsyres pH-værdi.

Jeg ved at citronsyre er en middelstærk syre og skal derfor bruge fomlen for dette. Men hvad er Ks for citronsyre? Kan kun finde pKs, men skal jo bruge Ks i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2009 af mathon

Ks = 10-pKs


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. februar 2009 af mathon

bemærk
citronsyre er en
triprot syre
med

pKs1  =  3,2             Ks1 = 6,30957*10-4            middelstærk
pKs2  =  4,76           Ks2 = 1,73780*10-5            næsten middelstærk
pKs3  =  6,4             Ks3 = 3,98107*10-7            svag
 

med pks1 og pks2 liggende tæt på hinanden
hvorfor
citronsyre sjældent kan regnes for monoprot i kemiske reaktioner


Skriv et svar til: Ks værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.