Matematik

problem ang. to funktioner

14. februar 2009 af silverbabe (Slettet)

Hejsa

Når man har to funktioner: f(x)=200x og g(x)1.2e6+100x, så skære de hinanden i x15000 og y3e6. Det som jeg godt vil finde er den x-værdi hvor afstanden mellem de to funktioner efter skæringen er feks. 50000.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af Asbjørn, elektronik ing. (Slettet)

g(15000)=2,7e+6 såvidt jeg ved...Måske har du lavet en trykfejl, i hvert fald:

200x0=1.2e+6+100x0 => x0=12000

Opskriv ligningen:

|f(x)-g(x)|=50000 /\ x > x0

|200x-1,2e+6-100x|=50000

Ligningen har to løsninger. x > x0 angiver hvilken en der er rigtig...
 


Svar #2
14. februar 2009 af silverbabe (Slettet)

ja jeg har lavet en trykfejl det var g(x)=1.2e6+120x og ikke +100x


Skriv et svar til: problem ang. to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.