Fysik

Naturgas opgave

14. februar 2009 af 03amch (Slettet)

 Hej,

Jeg sidder med en opgave hvor jeg er rimelig blank. Jeg får at vide at et underjordisk naturgaslager med rumfanget 1,5 * 10^6 m^3 indeholder gas ved temperaturen 8 grader C og trykket 11,0 MPa.

Opgaven går så ud på at beregne massen når det oplyses at naturgassens molar masse er M = 17,1 g/mol.

Kan nogen hjælpe mig med hvad jeg skal gøre. Jeg kender jo idealgasligningen som er p*V=n*R*T, men hvordan kan jeg bruge det til at finde massen?

-MC


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Udregn først stofmængden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2009 af Orakel1999 (Slettet)

P = 11E6Pa
V = 1.5E6m^3
R = 8.315
T = 8C = 281.15K

Vi antager, at naturgasssen er idealgas, så følgende gælder:  
PV = nRT
og antallet af mol er:
n = PV/RT
og antallet af mol relateret til massen ved: 
n = m/M
så har du:
m/M = PV/RT
hvilket giver:
m = MPV/RT = 1.2E11 g = 1.2E8 kg


Svar #3
14. februar 2009 af 03amch (Slettet)

 Hvis nu n=m/M så er det jo det samme som PV=(m/M)RT? Hvorfor er det så at M skal være over brøkstregen, og ikke under?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=641143&goto=641170#641170


Skriv et svar til: Naturgas opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.