Matematik

Et et kvadrat et rektangel?

16. februar 2009 af z92 (Slettet)

Hejsa. Jeg har fået en opgave der lyder "omkredsen af et rektangel er 42. Bestem længden af siderne, så rektanglet får det størst mulige areal."

I dette tifælde ville jeg mene svaret er a = 10,4 b = 10,6. Men så mener en anden, at det er a = 10,5 b = 10,5, hvilket er et kvadrat. Kan det virkeligt passe, at et kvadrat tæller som værende et rektangel?


Wikipedia siger:

Rektangel = en firkant hvor modstående sider er lige lange.

Kvadrat = alle 4 sider er lige lange.

På den baggrund kan man vel godt sige, at et kvadrat er et rektangel, da de modstående sider jo er lige lange. Men på den anden side, kan det være wikipedia ikke er 100% korrekt?

Jeg er ihvertfald lidt i tvlvl.

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2009 af mathon

løsningen er et kvadrat, som jo ER et rektangel, med siden 10,5


Svar #2
16. februar 2009 af z92 (Slettet)

Det kan da næsten ikke passe at opgaven er nem? Er du helt sikker på at et kvadrat er et rektangel?


Skriv et svar til: Et et kvadrat et rektangel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.