Kemi

Hjælp til to nemme opgaver for kemi dygtige folk. :)

17. februar 2009 af crew (Slettet)

Hvordan løser jeg d og e?

15,0 g KOH hældes i en 250 mL målekolbe, og der tilsættes demineraliseret vand til stregen.
a. Beregn den formelle koncentration af KOH.
c = n/V
MKOH = 39,098 + 15,999 + 1,0079 = 56,1049 g/mol
KOH: n = 15,0 g / 56,1049 g/mol ↔ n = 0,267 mol
c = n/V. dvs. c = 0,267 mol / 0,250L = c(KOH) = 1,068

b. Beregn pH i opløsningen.
pOH = -log(CB)
pOH = -log(CB) -> pOH = -log(1,068) = -0,028
pH = 14 + 0,028 = 14

Opløsningen hældes sammen med 150 mL 0,10 M salpetersyre.
c. Opskriv den syre-base-reaktion der sker ved sammenblandingen.
HNO3 + KOH --> H2O + KNO3

d. Beregn stof af alle de ioner der er i blandingen efter at reaktionen er sket. Hint 1: Opskriv reaktionen med alle stofferne på ionform. Hint 2: Lav et før/efter skema.


e. Beregn [K+], [NO3-] og [OH-] i blandingen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af zinwee (Slettet)

d, beregn stof? er det stofmængden?

1. beregn stofmængden af salpetersyre...

2. Hvad er molforhold? hvor mange mol HNO3 og KOH er i overskud efter reaktionen? hvor mange mol H2O og KNO3 dannes der?

3. ionform? hvordan er stoffernes ionform i vandet? fx. KNO3aq--> K+(aq) + NO3-(aq)??? osv.

4. Hvad er mol forhold i ionform? 1:1?

e. når du først har tallene på hvor mange mol der er efter reaktionen? så er det rigtig nemt at find koncentrationen. V=250+150

:) jeg håber det hjælper!


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=643010


Skriv et svar til: Hjælp til to nemme opgaver for kemi dygtige folk. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.