Matematik

Formel

18. februar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Håber der er nogle der vil hjælpe mig med denne her opgave.

Der er givet følgende formel, hvor s står for vejlængden, t for tiden og a for accelerationen (målt i passende enheder):

s = 1 ÷ 2 • a t2

Bestem a, når s = 500 og t = 17.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af peter lind

Sæt de 2 værdier ind i formlen og du får en ligning til bestemmelse af a


Svar #2
20. februar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Hvad er det modsatte af gange så, altså når tallene skal flyttes over på den anden side af = tegnet?


Svar #3
20. februar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Fik lavet en fejl før.

Ligningen er: s = 0,5 • a • t2

Skal jeg skrive den sådan her så? 500 = 0,5 • a • 172

Har bare stadig sværet ved af regne den ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2009 af mathon

500 = 0,5 • a • 172

500 = 0,5 • a • 289                gang med 2

1000 = a*289                        divider med 289

1000/289 = a

a =


Svar #5
20. februar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Så a = 3,46?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2009 af mathon

a = 3,46 m/s2


Skriv et svar til: Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.