Matematik

Analyse

19. februar 2009 af SimonElkjaer (Slettet)

Hej alle. jeg har lige fået en emne opgave for, hvor hoved emnet er analyse.

Jeg har et problem med et par spørgsmål. og hvis i vil hjælpe mig med at finde ud af hvordan jeg klare det vil jeg blive glad !

1) Medudgangspunkt i den eksponentielle funktion f, er givet ved f (x)= ba x, ønskes nedenstående punkter behandlet.

a) Gør rede for betydningen af konstanterne a og b og omtal ligeleds de krav der stilles til a og b. Indtegn i to eksponentielle funktioner - en voksende funktion og en aftagende funktion - som illustrere betydningen af a og b.

b) Gør rede for definitionsmængde, værdimængde og monotoniforhold.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785

betænk:
ax = exln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2009 af peter24 (Slettet)

se
http://peecee.dk/upload/view/97785

betænk:
ax = exln(a)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2009 af mathon

f '(x) = b*ln(a)*ax

hvis f(x) er voksende
kræver dette
f(x)>0 og ln(a)>0

hvilke krav skal a og b derfor tilfredsstille?


Skriv et svar til: Analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.