Matematik

matematik ! !

19. februar 2009 af like-a-princess (Slettet)

jeg skal tegne to linier:

y = 2x - 5

y = -½x + 3

og jeg skal argumentere for at de to linier skærer hinanden netop en gang og bestemme skæringspunktet.

nogle der vil hjælpe ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

Tegn dem og du kan se i hvilket punkt, de skærer hinanden.

Ellers kan du sætte dem lig hinanden og beregne x, herefter  beregne y og så skulle du gerne opnå samme punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2009 af dnadan (Slettet)

... I øvrigt giv indlægget en mere beskrivende titel, vi kan jo godt regne ud, at det er matematik eftersom det jo ligger i matematik forummet!

Eks. på titel kunne være:

Skæring mellem to rette linjer


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2009 af Vpigen (Slettet)

Det samme som #1.. Ellers lav et silleben.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. februar 2009 af mathon

med bogstavbesparelse

Skæring mellem to rette linjer

da
det jo ikke er
to retter linser i Skærring  :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2009 af dnadan (Slettet)

#4 Haha ;-D Du har naturligvis helt ret, men I ved hvad jeg mener! :-D


Svar #6
19. februar 2009 af like-a-princess (Slettet)

når jeg laver et silleben til ligning y=2x-5 går det ikke op. punkterne ligger ikke på en lige linie ..


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

y = 2x - 5

y = -½x + 3
 

2x-5=-½x+3 <=> 2x=-½x+8 <=> 2,5x=8 <=> x=8/2,5=3,2

y=2*3,2-5=6,4-5=1,4

..hvorfra vi kan konkludere, at de to rette linjer skærer hinanden i punktet P(3,2;1,4).


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. marts 2009 af Vpigen (Slettet)

Korrekt ;)...


Skriv et svar til: matematik ! !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.