Kemi

Kemi A niveau... pH beregningsopgaver

19. februar 2009 af Ralphi (Slettet)

 Hej... Nogle der kan hjælpe med de følgende opgaver? Jeg kan ikke helt finde ud af hvilke formler jeg skal bruge... 

1. Find pH i følgende blanding: 

1 L 0,01 M CH3COOH og 2 L 0,01 M CH3COONa

2. Hvor mange mL 0,1 M HCl skal man tilsætte 1 L 0,01 M "tris" for at få en buffer med pH = 7,4?

3. Beregn pH i denne opløsning: 0,1 M Na3PO4. 

Håber nogen kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af mathon

1.

n(CH3COOH) = (1 L)*(0,01 mol/L) = 0,01 mol

n(CH3COO-) = (2 L)*(0,01 mol/L) = 0,02 mol

af pufferligningen
fås

pH = pKs + log(n(CH3COO-)/n(CH3COOH))  =  4,75 + log((0,02 mol)/(0,01 mol)) =
4,75 + log(2)= 5,1


Skriv et svar til: Kemi A niveau... pH beregningsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.